Menu Close

ZVIZDIĆ I SARRAZIN: “Blokada institucija neprihvatljiva, sa takvim politikama mora se prestati”

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić informirao je danas na online sastanku specijalnog predstavnika Vlade SR Njemačke za zapadni Balkan Manuela Sarrazina o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i višemjesečnoj antiustavnoj blokadi rada državnih institucija. Predsjedavajući Zvizdić zahvalio je za interes njemačke Vlade za stanje u Bosni i Hercegovini i naglasio značaj podrške, te rekao da je važno da Njemačka stoji uz BiH.

Rekao je da je jako važno da BiH dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, te da je Predstavnički dom PSBiH na posljednjoj sjednici usvojio tri ključna zakona s evropske agende za BiH. Sarrazin je rekao da su stabilnost i evropska perspektiva zapadnog Balkana važni i da je budućnost država zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Razgovarali su i o održavanju općih izbora u BiH i tom prilikom Sarrazin je rekao da se izbori na demokratskim principima moraju održati i da bi svako odgađanje ili bojkot dodatno naštetio putu BiH ka Evropskoj uniji. “Zvizdić i Sarrazin su se suglasili da je politika secesije, te blokade institucija potpuno neprihvatljiva i da se s takvim politikama mora prestati”, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

(Fena)

Vezani članci