Menu Close

VUKANOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: “Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag. Ako su glasali isto, što smjenjuju Ramiza Salkića?”

“Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag. Tako je i odluka poslanika Kluba Pokreta za Dodika, alijas Pokreta za državu, da smijene Ramiza Salkića sa mjesta predsjednika Kluba jer je javno rekao da je glasao za listu PDP-a i Nenada Vukovića za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, pokazuje licemjerstvo i prave namjere SDP-a, Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića”, piše na svom blogu političar Nebojša Vukanović.

Ako su poslanici SDP-a BiH glasali za listu PDP-a, kako to javno i lažno tvrde, zašto onda smjenjuju Ramiza Salkića, koji je glasao kao oni? Jasno je da i ovim potezom pokazuju svoje tragove, i da žele da se dodatno dodvore Dodiku, smijene onog koji tvrdi da nije glasao za listu SNSD-a, i tako ne rizikuju da ostanu bez obećanih funkcija i privilegija.

Neposredno uoči sjednice Narodne skupštine Republike Srpske poslanik SDP-a BiH Saša Grbić, crveni vojvoda, probosanac i sin pukovnika Vojske Republike Srpske, kuma i bliskog prijatelja đenerala Ratka Mladića, sastao se tajno sa predsjednikom Kluba poslanika SNSD-a Igorom Žunićem.

“Hoće li drug i vojvoda Grbić izaći u javnost i reći šta je razgovarao i dogovorio sa Žunićem i SNSD-om, i pošto košta država u koju se kunu i četvrti delegat u Domu naroda, naravno ne mislim u novcima već u funkcijama i privilegijama?”, pita se Vukanović.

(Slobodna.B)

Vezani članci