Menu Close

VRIJEME JE ZA DIJETU: JEDITE SAMO OVU VOĆKU I DNEVNO MRŠAVITE..

Grožđe u sebi sadrži vitamine, minerale i spojeve koji su dobri za detoksikaciju cijelog organizma, također ubrzava metabolizam pa svi oni koji su na “grožđe dijeti” izgube i do nekoliko kilograma za sedam dana. Ova dijeta je rigorozna i sastoji se samo od konzumacije grožđa..

Grožđe je nekada smatrano čudotvornim lijekom za rak. Naime, ova voćka u sebi sadrži vitamine, minerale i spojeve koji su dobri za detoksikaciju cijelog organizma, također ubrzava metabolizam pa svi oni koji su na “grožđe dijeti” izgube i do nekoliko kilograma za sedam dana. Ova dijeta je rigorozna i sastoji se samo od konzumacije grožđa i vode.

Prvi korak – Jedite grožđe za svaki obrok. Nema ograničenja koliko ga možete pojesti, ali pokušajte da to bude barem kilogram i po do dva da biste izbjegli glad. Drugi korak – Pripremite grožđe na razne načine, kako bi vam prehrana izgledala raznovrsnije. Napravite sok od grožđa ili ga promješajte u vašem omiljenom voćnom smutiju, uz to što ćete jesti i cijele voćke.

Treći korak – Pijte vodu koliko god želite, ali izbjegavajte da je pijete sat prije ili nakon konzumacije grožđa. Četvrti korak – U trećem danu moguće je da će se javiti glavobolja i mučnina. To nije zbog pothranjenosti, već je to rezultat čišćenja toksina iz tijela. Nuspojave su privremene i nestat će nakon jednog dana. Peti korak – Na dijeti biste trebalo da budte četiri-pet dana u sedmici. Dnevno bi trebalo da izgubite po kilogram.

Prednosti soka od grožđa

Osim što će vam pomoći u dijeti, sok od grožđa ima mnoge zdravstevne benefite poput smanjenja krvnog pritiska, smanjenja rizika od krvnih ugrušaka i količine lošeg holesterola. Grožđe je također bogato flavonoidima, antioksidansima koji smanjuju oksidativni stres. Jedna studija iz septembra 2013. u časopisu Critical Reviews otkrila je da grožđe ima snažno antioksidativno djelovanje.

Smanjuje rizik od nekih hroničnih i kardiovaskularnih bolesti. Samo pola šoljice soka od grožđa osigurava 50 posto preporučenog unosa vitamina C dnevno. Visok nivo vitamina C može pomoći u funkcionisanju imunološkog sistema. Nadalje, grožđe je dobar izvor vitamina K i ugljenih hidrata u obliku jednostavnih šećera. Svaka dijeta ne treba da se započinje a da se prije toga ne konsultujete ljekara.

Vezani članci