Menu Close

VOĆNA TORTA: NAPRAVITE JE ZA 15 MINUTA

Postoje prilike kada vam je potrebno da napravite poslasticu “na brzaka”, a u nastavku pogledajte recept za voćnu tortu bez pečenja, za čiju ćete izradu izdvojiti svega petnaest minuta.

SASTOJCI: 500 ml slatke pavlake, 400 grama kisele pavlake, 150 grama šećera u prahu, 500 grama mljevenog keksa, 500 grama smrznutih malina.. Napomena: Ukoliko je keks dosta suv i masa bude nešto gušća, biće vam potrebno još oko 100 ml mlijeka.

PRIPREMA

Ulupati slatku pavlaku kao za šlag. Pomiješati kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mješavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku pavlaku pa lagano izmiješati. Toj masi dodati keks i sve sjediniti. Ukoliko vam je masa dosta gusta, dodati mlijeko pa opet izmiješati. Na kraju umiješati maline koje moraju biti smrznute, jer se smjesa miješa, a zatim stavlja u kalup prečnika 24 cm.

Na tacnu staviti obruč od kalupa ili, ako nemate, u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti cijelu smjesu, pa kutlačom ili nečim sličnim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom (da se ne naprave rupe). Na tortu može odmah da ide dekoracija, po izboru, a može da se stavi i kada se torta stegne. Tortu držati, prije skidanja obruča ili okretanja na tacnu, za bržu varijantu sat vremena u zamrzivaču ili, za sporiju, dva do tri sata u frižideru.

Vezani članci