Menu Close

UKUSNA I LAGANA TORTA TRI KOLORA

Ukusna i lagana torta, bez obzira sa tri vrste čokolade.

SASTOJCI – 400 g To-To keksa ili noblica, 200 g mlevenog plazma keksa, 80 g putera, 8 kašika mleka. ZA FIL SA CRNOM ČOKOLADOM – 200 g Abc sira, 2 kašike šećera u prahu, 1 kesica vanilin šećera, 200 ml slatke pavlake, 100 g crne čokolade, 1 kesica želatina

ZA FIL SA MLEČNOM ČOKOLADOM – 200 g Abc sira, 2 kašike šećera u prahu, 1 kesica vanilin šećera, 200 ml slatke pavlake, 100 g mlečne čokolade, 1 kesica želatina.. ZA FIL SA BELOM ČOKOLADOM – 200 g Abc sira, 2 kašike šećera u prahu, 1 kesica vanilin šećera, 200 ml slatke pavlake, 100 g bela čokolade, 1 kesica želatina.. ZA UKRAŠAVANJE – 1 kesica belog šlaga, 100 g euro-bloka

PRIPREMA:

Priprema podloge – Toto keks samleti na seckalici, dodati omekšao puter i mleko. Sjediniti i lagano dodati plazmu. Uzeti obruč za tortu, podesiti ga na 26 cm i na dno okruglog obruča za tortu formirati koru. Priprema filova – Prvo uzeti tri male činijice pa u svaku staviti po jedan želatin i pripremiti ga po uputstvu sa kesice, ostaviti želatin da nabubri.

Fil sa crnom čokoladom – Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Prvu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Lepo sjediniti pa dodati prohlađenu otopljenu crnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin. Sve promešati i staviti na podlogu. Kalup sa podlogom od keksa i filom ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa mlečnom čokoladom.

Fil sa mlečnom čokoladom – Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Drugu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer, te lepo sjediniti. Dodati prohlađenu otopljenu mlečnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i premazati na podlogu od keksa na kojoj je fil sa crnom čokoladom. Ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa belom čokoladom.

Fil sa belom čokoladom – Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Treću činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti, dodati abc sir, šećer u prahu i vanilin šećer, te lepo sjediniti. Dodati prohlađenu otopljenu belu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin. Sve promešati i premazati na podlogu od keksa sa crnom i mlečnom čokoladom pa ostaviti u frižider. Umutiti šlag po uputstvu sa keksice, premazati tortu i ukrasiti sa rendanim euro blokom.

Vezani članci