Menu Close

TRIK ZA SAVRŠENO PEČENU PILETINU: ŽELITE LI DA BUDE HRSKAVA, EVO ŠTA TREBA DA URADITE..

Prvi trik je da sa pripremom piletine počnete u hladnom ulju.

Iako se kosi sa kulinarskim pravilom da se prije pripreme zagrije ulje, u tome je zapravo tajna hrskave kožice. Hladno ulje je francuski metod koji se koristi kako bi se dobila hrskava površina, a da se pritom meso ne preprži i postane suho. Najprije izbockajte nožem stranu sa kožicom i to više od 30 puta, a drugu stranu probodite 5-6 puta.

Stranu bez kožice prekrijte plastičnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Zatim na piletinu ravnomjerno nanesite so, biće vam potrebno otprilike pola kašičice soli. Ponovo pokrijte folijom i držite u frižideru između 1-8 sati. Piletinu zatim obrišite papirnim ubrusom i pobiberite meso. U tiganj stavite ulje i meso, tako da strana sa kožicom bude okrenuta na dole. Tiganj zatim stavite na ringlu i pržite na srednjoj temperaturi.

Preko mesa stavite veliku šerpu. Pržite dok donja strana ne poprimi zlatnu boju, a gornja strana ne dobije blijedo roze boju po ivicama, to je otprilike nakon 7-9 minuta. Sklonite teret sa mesa i nastavite sa prženjem dok donja strana ne dobije braon boju i postane hrskava, to je još oko 6-8 minuta. Okrenite meso, smanjite temperaturu i pržite još oko 3 minuta.

Vezani članci