Menu Close

TEGELTIJA: „Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno, Konaković uspješno odolijeva napadima SDA..“

Političku situaciju u Bosni i Hercegovini na društvenim je mrežama komentirao Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika. Mora se primjetiti da Konaković dosad uspješno odolijeva napadima na bazi političkog konflikta. SDA mašinerija mu vješto nameće konfliktni narativ ali on to prilično dobro balansira i amortizuje, ne dozvoljavajući da ga uvuku u narativ koji bi Osmorku onemogućio u uspostavljanju vlasti.

Naša stranka je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika. SDP igra politički iskusno, SDA zadnja dva dana pojačava konfliktnu retoriku i diže ljestvicu kao zadnji adut, forsirajući Osmorki političku ucjenu na bazi “patriotizma”, poručio je Tegeltija te dodao:

Demokratska fronta se našla u izolovanoj političkoj situaciji i prosto je otpisana kao politički faktor. HDZ joj nije oduzeo koalicioni kapacitet samo sa HDZ-om nego sa bilo kim drugim. Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno, zaključio je Tegeltija.

(SBosna)

Vezani članci