Menu Close

SUPER TRIK U TREN OKA ĆETE OČISTITI TREŠNJE I VIŠNJE OD KOŠPICA..

Svi vole da jedu trešnje i višnje, ali se slažu u jednom, muka ih je očistiti od košpica.

Trešnje, poput drugog voća, obiluju antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja. Svoju tamno crvenu boju trešnje duguju antocijaninima, antioksidansima snažnih protuupalnih svojstava. Istraživanja su pokazala da trešnje povoljno djeluju kod dijabetesa na način da snizuju razinu šećera u krvi. Osim toga, trešnje snizuju razinu LDL kolesterola te mogu biti od koristi pri prevenciji karcinoma debelog crijeva.

Višnje obiluju fenolnim spojevima – snažnim antioksidansima koje štite živčani sustav i sprečavaju oksidativni stres. To je bitno za starije osobe, jer ih štiti od neurodegenerativnih poremećaja poput gubitka pamćenja, senilne demencije i Alzheimerove bolesti. Zbog visokog udjela antocijanina višnje značajno djeluju u smjeru prevencije raka, posebice debelog crijeva.

Na internetu se pojavio super trik koji je rješenje ovog problema i sada možemo bezbrižno da jedemo ovo ukusno voće. Što je još važnije, sada vam priprema slastica od višanja i trešanja, poput kolača, neće više oduzimati mnogo vremena. Sve što vam treba jeste dobra slamčica od čvrste, a ne od savitljive plastike.

Vezani članci