Menu Close

STARI RECEPT: BRZO NAPRAVITE SIRNICU OD GOTOVIH JUFKI..

Recept koji nastaje za sat vremena, a nestaje u trenu.

SASTOJCI: 500 g gotovih jufki, 250 g kiselog vrhnja, 250 g posnog sira, 250 g jogurta, 400 g kravljeg sira, 400 ml, slatkog vrhnja, mala šoljica griza, 5 jaja, Praška za pecivo, 2-3 kaškice soli, 1 kaškica bibera

PRIPREMA: Prvo pripremite fil. Pomiješajte sve sastojke tako da prilikom dodavanja svakog sastojka uvijek dobro promiješate kako biste razbili sve grudvice. Zagrijte rernu na 220 stepeni gornji/donji grijači.

Jufke izvadite iz pakovanja i poredajte jednu na drugu. Zatim stavite kalup i izrežite jufke na veličinu kalupa. Ostatak jufki se također koristi za slaganje. Od jufki u veličini kalupa oduzmite dvije i stavite na stranu jer će vam trebati za vrh.

Prvu jufku stavite u podmazan kalup i prelijte filom. Zatim slijedi druga jufka i ponovo fil. Postupak ponavljate dok ne potrošite sve jufke i fil. Kad ste skoro završili, preostaju vam dvije jufke koje ste na početku stavili na stranu. Stavite ih na vrh tako da se u sredini lagano preklapaju i da vise preko kalupa.

Ovaj vanjski dio pomoću noža ugurajte između kalupa i ostalih jufki sa filom. Zatim sirnicu prelijte sa malo otopljenog maslaca. Pecite je na 220°C gornji/donji grijači između 35-40 minuta. Sirnica treba poprimiti zlatnožutu boju i prilikom pečenja se uvijek malo i napuše.

Vezani članci