Menu Close

SPECIJALITET: EVO KAKO DA ISPEČETE 3 PIZZE ODJEDNOM U RERNI..

Pizza je italijanski specijalitet koji je i te kako popularan kod nas.

Brzo se priprema, a tajna savršenog ukusa je u dobrom tijestu. Međutim, ukoliko je pripremamo kod kuće za cijelu porodicu, zna da potraje jer nekad nemamo dovoljno mjesta u rerni. Zbog okruglog oblika, na rešetku obično možete staviti samo jednu odjednom.

Stoga je jedna mama podijelila na Facebooku trik uz pomoć kojeg na jednoj rešetki peče tri pice, ali i ukusan čips ispod njih. prenosi metro.co.uk. Napravite tri pice u rerni, sve na istoj rešetki, tako što ćete ih prepoloviti dok su još zamrznute!

Jednostavno ih isjeckajte i rasporedite na rešetku, tako na drugoj imate mjesta za druge stvari. Kada se ispeče, možete je isjeckati. Niko neće primijetiti da su pečene drugačije. Savršeno za one koji imaju veće porodice poput mene – napisala je i dodala da smrznutim pizzama ne treba posuda za pečenje jer neće potonuti kroz rešetku.

S druge strane, svežoj pizzi svakako dodajte posudu za pečenje. Korisnici grupe su ostali oduševljeni ovom idejom. Ovo je promenilo sve! Zašto to nikada nisam radio? Sjajan savjet” , Tako jednostavno – samo su neki od komentara.

Vezani članci