Menu Close

SLOBODAN IZ ZVEZDA GRANDA POSTAO JE SANJA: Nekad su ga zvali Barbika, a ovako izgleda danas (FOTO)

Slobodan Katanić Barbika privukao je ogromnu pažnju publike kada se prvi put pojavio na audiciji za “Zvezde Granda” 2003. godine. Svojim ekscentričnim izgledom i životnom pričom odmah se izdvojio od ostalih kandidata, pa je zaintrigirao javnost. Kako je tada objasnio, on se oduvek osećao kao žena, ali i pored velike želje, nikada nije operisao polni organ. Posle prvog pojavljivanja nestao je iz javnosti, a onda je promenio svoje ime, pa se 2010. godine ponovo pojavio na audiciji pod imenom Sanja.

„Rešila sam da idem na plastičnu operaciju da bih postala prava žena, da bih se udala i imala porodicu“, rekla je jednom prilikom Sanja Katanić za domaće medije. Za ovu svoju odluku nije imala podršku roditelja, i dok se njena majka nije toliko bunila, sa ocem je išlo teško. Kako su pisali domaći mediji, Slobodan, odnosno Sanja, pričala je kako uz muški polni organ ima i matericu, te da ima redovan ciklus od svoje petnaeste godine.

Uprkos tome što se oseća kao žena, odslužila je i vojni rok. Međutim, najteži deo u vezi sa služenjem vojske bio je zajedničko tuširanje, s obzirom na to da se oduvek osećala kao devojka, pa joj je, kako je izjavila, bilo neprijatno. Sanja danas živi u Čačku, daleko od javnosti, a svoj izgled je značajno promenila, pa je svoju smeđu kosu ofarbala u plavo.

Gotovo dve decenije kasnije, u „Zvezdama Granda“ pojavila se prva transrodna osoba. Alina Juhart, jedna od kandidatkinja u ovogodišnjem serijalu takmičenja „Zvezde Granda“, nije krila da je rođena kao muškarac, a svojim pojavljivanjem privukla je ogromnu pažnju.

(Nova.rs)

Vezani članci