Menu Close

SKANDAL U KATARU: Kanada teško oštećena protiv Belgije, hoće li sudije biti suspendirane!?

O arbitraži Sikazwa i njegovih pomoćnika sigurno će se još pričati, lako je moguće da oni više ne budu dijelili pravdu na ovom Svjetskom prvenstvu. Utakmica Belgija – Kanada završila je pobjedom Belgijanaca uz veliki sudački propust. Osim jednog, potpuno opravdano dosuđenog jedanaesterca, za Kanadu su trebala biti dosuđena još dva. Prva od dvije sporne situacije dogodila se kada je Richie Laryea zaustavljen prekršajem u kaznenom prostoru Belgije..

Ali je pomoćni sudac prije toga označio ofsajd iako se na usporenoj snimci jasno vidjelo da je belgijski igrač bio taj koji je uputio loptu prema Laryei, što znači da nije moglo biti govora o ofsajdu.. Drugi put je ponovno u glavnoj ulozi bio Laryea, ovaj put ga je Axel Witsel jasno faulirao, ali ni glavni sudac Janny Sikazwe niti VAR soba nisu smatrali da je to dovoljno za jedanaesterac.

Kanada je tako otišla na poluvrijeme s rezultatskim zaostatkom od jednog pogotka, jednim promašenim penalom i još dva nedosuđena. O arbitraži Sikazwa i njegovih pomoćnika sigurno će se još pričati, lako je moguće da oni više ne budu dijelili pravdu na ovom Svjetskom prvenstvu.

(S.B/Foto:AFP)

Vezani članci