Menu Close

SJAJAN GEST JUSUFA NURKIĆA: Žena iz Vlasenice će zahvaljujući našem košarkašu imati mirniju zimu..

Košarkaški reprezentativac BiH Jusuf Nurkić napravio je sjajan gest pomogavši starici Svetlani Alić, koja teško živi nakon smrti svog supruga Ibrahima sa kojim je u braku bila od 1975. godine. Organizacija koja se bavi dobrotvornim radom pomozi.ba danas je objavila da je Nurkić platio postavljanje nove stolarije Svetlani koja inače živi u Vlasenici, zbog čega će njeni izdaci za grijanje u zimskim mjesecima biti neuporedivo manji.

“Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim. Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.

Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani. Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi širom BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve”, naveli su iz ove organizacije.

(S.Bosna)

Vezani članci