Menu Close

SIDRAN UPUTIO KRITIKU: “Da mi je otac rođeni podigao ruku za povećanje plaće za 500 KM, pljunuo bih ga u lice..”

Jedan od onih koji je reagovao je i bosanskohercegovački pjesnik i filmski scenarist Abdulah Sidran. Prije četiri dana Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u drugom čitanju Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu. Ovim prijedlogom budžeta predviđeno je i povećanje osnovice za plaće državnim službenicima, koji već mjesecima protestiraju zbog istih primanja. 

Ali ne samo državnim službenicima povećanje plaće dobit će i poslanici, ministri i drugi izabrani zvaničnici i to za oko 500 KM. Naravno, ova odluka da političari, koji već imaju primanja od nekoliko hiljada KM mjesečno, povećavaju sebi platu za 500 KM u situaciji kada inflacija “jede” plate običnih građana i radnika je izazvala mnogo bure u bh. javnosti.

Jedan od onih koji je reagovao je i bosanskohercegovački pjesnik i filmski scenarist Abdulah Sidran. Sidran je, kao i većina bh. građana, ogorčen posljednjim potezom političara, te je na svom Facebook profilu na najbolji način opisao o kakvoj je sramotnoj odluci vladajućih garnitura riječ. “Da mi je otac rođeni podigo ruku da mu se plaća od 5.000 KM poveća za 500 – pljunuo bih ga u lice i odrek'o preko novina”, napisao je Sidran.

(Slobodna-b)

Vezani članci