Menu Close

Schwarzwald kolač koji se priprema brzo i lako..

Schwarzwald torta jedan je od najukusnijih kolača svih vremena. Ovaj krem kolač proširo se od 1930-ih godina u Njemačkoj postao najpopularniji njemački kolač.

Sastoji se od biskvita, čokolade, fila od višanja, slatkog vrhnja, a trebat će vam komadići čokolade za ukras. Sastojci koji će vam biti potrebni za biskvit: 200ml ulja, 6 jaja, 12 kašika šećera, 6 kašika brašna, 6 kašika kakaa, 6 kašika ulja, 6 kašika mlijeka, prašak za pecivo.. Fil: 750 gr višanja, 200 grama crne čokolade, 1 litra vode, 500 ml slatkog vrhnja, čokoladne mrvice

PRIPREMA:

U posudu umutite jaja i šećer. Kada dobijete pjenastu smjesu dodajte brašno, kakao, ulje, mlijeko i prašak za pecivo. Sve izmiješate kašikom i stavite u kalup da se peče. Kada se kora ispeče presjecite je na tri kore. Za prvi fil 250 mililitara slatkog vrhnja zagrijte i dodajte čokoladu. Pstavite da se otopi a potom umiksajte kao kada to radite za šlag.

Ostatak slatkog vrhnja umutite u čvrst snijeg. To vam je drugi fil. U kalup stavite prvu koru, poprskajte je sokom od višanja, potom stavite višnje, pa prvi fil. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je sokom i premažite drugim filom i na kraj stavite treću koru. Premažite je ostatkom slatkog vrhnja i ukrasite po želji.

Vezani članci