Menu Close

SALATA S PASTRMKOM I NAROM…

Ukusan, zdrav i interesantan obrok. Riba jeste zdrava namirnica, ali u nekim slučajevima može da bude i štetna. Zato na neke vrste treba obratiti dodatnu pažnju

Većina namirnica nam je danas lako dostupna, ali ta pristupačnost raznovrsne robe ne znači automatski da je sve zdravo i poželjno. To se naročito odnosi na ribu, koja je načelno veoma zdrava, ali može biti i opasna po zdravlje ukoliko konzumiramo pojedine vrste iz zagađenih područja. Riba jeste bogata proteinima, vitaminima, mineralima i zdravim omega-3 masnim kiselinama, ali šta znamo o onim vrstama koje nam dolaze iz udaljenih delova sveta?

SASTOJCI: 2 pastrmke, 1 nar, 2 narandže, 1 limun, 3 kašike maslinovog ulja, 1 komorač, 2-3 stabljike celera, šaka brusnica, so, biber. PRIPREMA: Pastmke filetirajte. Komorač narežite na trakice. Iscijedite sok pola limuna i narandže, pomiješajte ih s maslinovim uljem pa s jednim dijelom marinade poprskajte komorač i stavite ga u frižider da se malo marinira. U međuvremenu očistite nar, a stabljike celera narežite na kriščice. Drugu narandžu ogulite i filetirajte. Na tanjir poslažite voće i povrće, pa ga poprskajte marinadom. Ispržite filete pastrmke (dio s kožom prvi), posolite ih, pobiberite i stavite na povrće.

Vezani članci