Menu Close

REZULTATI ANKETE U RS-u: Dodik gubi od Trivićke, Cvijanovićka ispred Šarovića, SDS i PDP..

BiH/Rs: Prema rezultatima istraživanja agencije Faktor plus, koja je dostavljena N1, a čiju su vjerodostojnost potvrdili u samoj beogradskoj agenciji Jelena Trivić u prednosti je nad Miloradom Dodikom za nešto vise od 2%, dok je Željka Cvijanović u još većoj prednosti nad Mirkom Šarovićem. Po istom istraživanju, SNSD je i dalje najjača stranka sa oko 27% podrške, drugi je SDS sa blizu 18%, treći PDP sa oko 15%.

Anketa je rađena na uzorku od 3.000 punoljetnih građana Republike Srpske metodom lice u lice, anonimno, od 5. do 15. septembra ove godine. Na pitanje da li biste izašli na izbore 2. oktobra, 53,6 odsto anketiranih dalo je potvrdan odgovor, a njih 46, 4 odrečan.Što se tiče davanja povjerenja političkim strankama, najviše građana, prema istraživanju Faktor Plusa, svoj glas bi dalo SNSD – 27,1 posto, zatim SDS – 17, 9 posto, za PDP bi glasalo 15,1, Ujedinjenu Srpsku 5,8, Pokret za državu 5,5, DNS 2,9, SP 2, 8, Demos 1,4, SPS 1,3 posto.

Listi za pravdu i red Nebojše Vukanovića povjerenje bi dalo 1,2 posto anketiranih, a Hrvatska koalicija Banjaluka HDZ BiH – HDZ 1990 dobila je jedan posto podrške. NPS je, po ovom istraživanju, dobio 0,8 posto. Agencija Faktor plus često radi istraživanja i za stranku Aleksandra Vučića, SNS. Opširnije o anketi o izbornom povjerenju za područje Republike Srpske u prilogu na narednom linku: Istraživanje javnog mnjenja u RS..

(N1/SB)

Vezani članci