Menu Close

RECEPT ZA SLADOLED OD BANANE I NUTELLE..

Ideju za još jedan ukusni sladoled od banane i Nutelle i ovaj smo put pronašli kod Emine Horvat s bloga Happiness is Homemade. SASTOJCI: 2 banane, 3-4 žlice Nutelle, nekoliko keksi (Petit Beurre ili neki drugi po želji)

PRIPREMA

Banane ogulite i narežite na kolutiće pa ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i zatim u škrinju na otprilike 2 sata da se što bolje zamrznu. Izvadite smrznute banane iz škrinje, stavite ih u blender i izmiksajte tako da dobijete lijepu gustu teksturu, kremastu kao što to mora biti kod sladoleda.

Izblendanim bananama dodajte Nutellu i nekoliko razlomljenih keksi prema želji pa sve zajedno još jednom dobro izblendajte. Zahvaljujući keksima sladoled će biti lagano hrskavi pa ako želite da se taj hrskavi okus bolje osjeti slobodno dodate i više keksi u sladoled. Također, možete staviti neku drugu vrstu keksi, ovisi kakve okuse volite.

Nutellu isto tako možete zamijeniti lino ladom ili nekim drugim namazom te vrste. Probajte sladoled kad završite s blendanjem da provjerite njegovu slatkoću. Ja sam bila zadovoljna okusom pa nisam više ništa dodavala ali vi se možete poigrati okusima i dodati nešto što volite, poput meda ili možda komadića čokolade, lješnjaka… stvarno je puno mogućnosti.

Ili pripremite neki preljev pa ga na kraju prošarate po sladoledu. Sladoled možete već sad poslužiti ili ga spremite natrag u škrinju da se dobro smrzne pa ga kasnije degustirajte. Predlažem da ga poslužite u posudici kao što sam to ja napravila ili da napravite domaće kornete pa ga poslužite u njima. Kao šećer na kraju sladoled posipajte šarenim konfetima da izgleda još slađe i to je to.

Vezani članci