Menu Close

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI ROLAT OD KOKOSA I KEKSA KOJI NE MORATE DA PEĆETE

Najukusniji i najdekorativniji rolat koji možete napraviti je rolat od mljevenog keksa i kokosa. Osim toga za njegovu pripremu trebat će vam dvadesetak minuta i jako malo sastojaka. Rolat možete napraviti s čokoladnom glazurom ili bez, a ukoliko želite da vašim ukusom dominira kokos onda radije rolat pospite samo kokosom.

Sastojci koji će vam biti potrebni: Prvi fil: 300 gr mljevenog keksa, 3 kašike šećera, 150 mililitara mlijeka, 125 grama margarina, 3 kašike kakaa.. Drugi fil: 200 grama kokosovog brašna, 150 mililitara mlijeka, 125 grama margarina, 150g šećera u prahu, 1 vanilin šećera, 100 grama malina

PRIPREMA: Prvi fil napravite tako što ćete prokuhati mlijeko, kakao, šećer i margaria. Potom dodajte keks i promiješate. Ostavite da se prvi fil malo ohladi. Drugi fil napravite na isti način s tim da ćete umikasati mlijeko, margarin vanilin šećer. Kada se smjesa prokuha dodajte joj kokos i šećer u prahu. Na prozirnu foliju razvijte tanku koru od fila s keksom. Preko stavite drugi fil , maline i urolajte. Ostavite da odstoji u frižideru tri sata. Prelijte ga čokoladnom glazurom ili kokosom.

Vezani članci