Menu Close

RECEPT: Najtraženiji kolač Čizkejk od tri sastojka gotov za 15 minuta..

Čizkejk dolazi iz Amerike i već duži niz godina predstavlja jedan od najpopularnijih i najtraženijih kolača širom svijeta.

Tajna se krije u njegovoj jednostavnosti pripreme, a širok spektar ukusa i dodatka omogućavaju brojne kulinarske eksperimente tako da recept uvijek možete da prilagodite vašem ukusu. Ovog puta vam otkrivamo recept za čizkejk koji se pravi od samo tri sastojka: keksa, kremastog sira i mliječne čokolade.

PRIPREMA:

U limenom kalupu obima 20 cm namažite malo maslaca ili ulja, a preko njega postavite papir za pečenje. Sipajte 200 grama keksa u posudu, a potom dodajte kremasti sir. Pomiješajte sastojke, a zatim keks i sir dobro isitnitej na što manje komadiće. Istopite čokoladu, na ringli ili je stavite u mikrotalasnu pećnicu, a potom prespite nekoliko kašika čokolade u posudu sa keksom. Miješajte dok se smjesa skroz ne poveže.

Keks postavite u limeni kalup i lijepo rasporedite po površini. Dodajte nekoliko kašika istopljene čokolade u smjesu sa sirom i dobro promiješajte. Izlijte je na vrh biskvita i dobro izravnajte. Ostatak keksa isjeckajte na komadiće srednje veličine i rasporedite ih po vrhu. Otopite preostalu čokoladu i pospite je po površini. Ostavite čizkejk da odstoji u frižideru oko tri sata.

Vezani članci