Menu Close

OVA NAMIRNICA BI TREBALA POSTATI DIO VAŠEG JELOVNIKA..

Pistacije su izvrstan izbor za dijabetičare jer imaju zdravstvenih prednosti. Kad se konzumiraju na prazan želudac i u umjerenoj količini, odlične su za dijabetičare, ali i sve one koji žele biti zdravi”

Dijabetes se može prevenirati ako vodite računa o prehrani, a u tome bi vam mogao pomoći jedan orašasti plod. Naime, pistacije su izvrstan izbor za dijabetičare jer imaju zdravstvenih prednosti. Kad se konzumiraju na prazan želudac i u umjerenoj količini, odlične su za dijabetičare, ali i sve one koji žele biti zdravi”, kaže dijetetičar Pavithra N. Raj.

Pistacije su superhrana jer su izvrstan izvor zdravih masti, proteina, antioksidanska i vlakana. Imaju nizak glikemijski indeks i pomažu održati razinu šećera u krvi na normalnoj razini. Imaju komponente koje pomažu opustiti vas i riješiti stresa, kao i melatonin, koji osigurava zdrav san.

Pistacije su izvrsna namirnica za sve koji žele smršavjeti, smanjiti kolesterol ili popraviti zdravlje probavnog sustava, krvnih žila i vid. Stručnjaci kažu da bi dnevno trebalo konzumirati šaku pistacije i to sredinom jutra ili kao užinu nakon ručka. Treba biti umjeren i birati neslanu verziju ovog orašastog ploda. Prekomjerna konzumacija može dovesti do iritacije ili proljeva.

Vezani članci