Menu Close

OJACAJTE ORGANIZAM: Med i orasi za jačanje organizma u hladne zimske dane. RECEPT

I med i orasi su vrlo zdrave namirnice.

Naučnici su odavno dokazali da sadrže veliku dozu važnih vitamina i minerala, tako da blagotvorno deluju na čovekov organizam, a njihova smesa pomaže da se rešite mnogih opasnih bolesti. Da biste poboljšali rad unutrašnjih organa i celog sistema, trebalo bi da češće jedete med sa orasima. Koristiće vam i ako ste pod emotivnim stresom ili radite teške fizičke poslove.

Zašto treba jesti med i orase

Kada redovno jedemo med i orase, u našem organizmu se dešava sledeće: Ako ste patili od glavobolje, proći će. Normalizuje rad sistema za varenje. Da biste se rešili zatvora, ćešće jedite ovu slatku smesu. Pomaže bržem oporavku od porođaja. Med i orasi su nezamenljivi za žensko zdravlje jer sadrže supstance koje poboljšavaju dotok krvi organima u maloj karlici, a time povećavaju i libido.

– Kod muškaraca povećavaju potenciju. Za jačanje imuniteta – dovoljno je svakodnevno pojesti malu količinu smese. Ako ste već dobili prehladu, pomoći će vam da se brzo oslobodite zapušenog nosa i upale grla. Ako patite od anemije, jedite ove namirnice jer sadrže gvožđe, cink, mangan i gvožđe. Med i orasi stabilizuju metaboličke poremećaje. Preporučuje se da tokom intenzivnog umnog rada jedete više ovih namirnica, koje poboljšavaju koncentraciju. Orasi sadrže sastojke koji ublažavaju reumatične bolove.

Kako pripremiti smesu od meda i oraha

Ovu smesu uopšte nije teško napraviti, a priprema je izuzetno lako. Pomešajte 500 g meda sa 500 g orasa i dodate im sok jednog limuna. Dobro izmešate i sipate u staklenu teglu. Konzumiranje: Za decu stariju od 3 godine – 1 kašičica dva puta dnevno.
Za odrasle: 1-2 supene kašike tri puta dnevno.

Vezani članci