Menu Close

Odlučnost na vrhuncu: Alkaraz se nakofrčio za meč s Novakom Đokovićem..

Moj nivo igre sve više napreduje svaki put kada ostvarujem pobjede.

Protiv Cicipasa sam prikazao izuzetan teniski nivo. Zaista sam igrao jako dobro. Rekao bih da je to jedan od najboljih mečeva u mom karijeri – složio se.
Ističe da je bilo lako sve što je radio na terenu.

– Delovalo je lako svima, pa i meni! Trudim se da mi bude što jednostavnije, da bude udobno pri svakom udarcu. Osećam se odlično. Sve je prosto. Van terena, međutim, nisam baš dobar ni u čemu drugom – istakao je Alkaraz, a iz ove njegove izjave se najbolje vidi koliko celog sebe ostavlja u teniskoj areni.

U petak će se, svi se iskreno nadamo, voditi mnogo žešća borba nego u meču između mladog Španca i Grka. Svestan je toga i Nadalov “naslednik”.

– Kada je izašao žreb, svi su očekivali polufinale protiv Novaka. I ja sam to očekivao, takođe. Zaista želim da odigram taj meč. Od prošle godine sam želeo da ponovo igram protiv Novaka. Obojica igramo na odličnom nivou.

Ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najbolje. Tako da jedva čekam taj duel. Uživaću. Izgleda mi neverovatno da ispisujem istoriju igrajući polufinale sa takvom legendom kao što je Novak – hvali Alkaraz osvajača 22 grend slema.

Obećava veliki spektakl. Istovremeno, prisetio se i polufinalnog dvoboja iz Madrida u kome je slavio sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

– Taj meč ne utiče previše na ovaj. Bilo je to pre godinu dana. Obojica smo naučili mnogo iz tog meča, tako da će biti potpuno drugačije, pa hajde onda da vidimo šta će biti u petak – zaključio je trenutno prvi reket sveta.

Vezani članci