Menu Close

ODLIČAN SOK ZA OSOBE KOJE PATE OD VIŠKA KILOGRAMA..

Napitak koji zovu još i rajski sok, a sve to sa dobrim razlogom.

Jedna čaša ovog soka će održati zdravlje na visokom niovu i pomoći da se smanji rizik od mnogih bolesti. Jabuka koju nazivaju i kraljicom voća, prava je mala riznica sastojaka koji pozitivno utiču na naš organizam, dijetalnih vlakana, vitamina C, A, E, B1, B2, B6, beta-karotena, minerala, kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma i željeza.

Zahvaljujući velikom procentu ugljenih hidrata, posebno fruktozi i glukozi, jabuka snabdijeva organizam energijom, spriječava umor i gubitak koncentracije. U njoj se krije i serotonin, pa je odlična za podizanje raspoloženja. Ukoliko napravite domaći sok od ovog voća, bez dodavanja šećera dobićete pravu malu infuziju zdravlja.

Zbog niske kalorijske vrijednosti pravi je saveznik svima koji žele da izgube kilograme. Sok od jabuke je bogat dijetetskim vlaknima, a dobro je poznato da ona pomažu u regulisanju rada digestivnog trakta, ali i podstiče rad metabolizma. Redovnom upotrebom unormalićete rad crijeva, a odlično je rješenje za sve koji pate od nadutosti i gasova.

Osim toga, sok od jabuke pomaže organizmu da se oslobodi nakupljenih toksina i u snižavanju holesterola. Ovaj sok nosi blagodeti i za osobe koje pate od srčanih problema. Redovna upotreba ojačaće kardiovaskularni sistem, piše Stil.kurir.rs. Pored toga pogoduje anemičnim osobama. Reguliše nivo eritrocita u krvi, kao i nivo hemoglobina, i u kratkom roku liječi malokrvnost. Zbog sadržaja kalcijuma ovaj sok će pozitivno uticati i na zdravlje kostiju.

Vezani članci