Menu Close

NOVAK ZAIGRAO KOLO ZA KRAJ: Novak se šalio i pobjedio Ofnera..

Očekivala je publika da će gledati okršaj Đokovića i šestog na svetu, Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, ali ništa od toga. Feliks je odustao u “minut do 12”, prepustio 26-godišnjem Ofneru, 193. na ATP listi, da po prvi put izađe na megdan bivšem broju jedan, jer, ovo je ipak egzibicija. Lepo je Novak otvorio meč, već u drugom gemu stigao do brejka, a potom i 3:0. Međutim, brzo se opustio i Austrijanac, zaigrao nešto bolje, i uz mali poklon Novaka, duple servis greške na kraju petog gema, vratio brejk, a potom izjednačio na 3:3.

Red dobrih poena, ali i red zabave, uživali su obojica, pa je uskoro bilo 5:5. Pre svega jer je Austrijanac dobro servirao. Nije ni čudo što su došli do taj-brejka, a tu je Novak baš bio raspoložen da deli “novogodišnje” poklone. Za tili čas bilo je 0:4, uspeo je nekako da se vrati na 5:6, ali je Ofner dobio naredni poen Novakovom duplom greškom, time i početni set.

Novak je naštimovao nišanske sprave odmah na startu drugog seta. Za tili čas je stigao do duplog brejka i vođstva od 4:0. I nije stao, osvojio je i dva naredna gema, stigao do “đevreka”, 6:0 i izjednačenja u meču. I onda u meč taj-brejku do deset poena, Novak se bolje snašao, dobio taj deo igre sa 10:7 i tako pobedio.

(B92.net)

Vezani članci