Menu Close

Novak Đoković na Ju-Es Open finalu: Sprema se da napravi spektakl!”

Iako je naspram sebe imao najuboitijeg servisera ovog turnira, uspeo da ga u potpunosti nadigra (čak i da ima više asova od njega). Nole će u nedeljnom finalu igrati protiv boljeg iz meča Karlos Alkaraz – Danil Medvedev.

U prvih pet gemova čuvali su obojica svoj servis. Snažno su servirali, te jedan drugom nisu dali priliku da uđu u dramatičnu završnicu. Tako je bilo sve do šestog gema kada je Novak uspeo da napravi brejk, koji je potom potvrdio za 5:2. Umalo je u osmom gemu Novak dozvolio rivalu da se vrati u meč, nije iskoristio četiri set lopte, petu jest.

Titanski tenis nastavili su i u drugom setu. Napravio je Novak dupli brejk… Prvo u petom gemu, a potom u sedmom. Terao je Novak rivala u drugom setu da napravi veliki broj neiznuđenih grešaka, Đoković je kontrolisao igru i potpuno zasluženo je dobio drugi set 6:2.

Treći set nije mogao bolje da počne po Srbina. Napravio je Amerikanac duplu servis grešku, te mu je dao priliku da dođe do brejka. Nakon više od dva časa igre i nestvarnog osmog gema trećeg seta u kome je odigrana razmena od 30 udaraca, došao je Šelton do prvog brejka, uz ovacije navijača na stadionu Artur Eš.

Rezultat je bio 4:4. Delovalo je da bi Amerikanac mogao da dođe do preokreta, ali nije se sa time složio Đoković koji je u 11. gemu napravio novi brejk, vratio ga je Šelton, a na kraju je epilog trećeg seta morao da bude rešen u taj-brejku gde je još jednom neprikosnoven bio Novak Đoković.

ĐOKOVIĆ – ŠELTON 6:3, 6:2, 7:6 (7:4)

(Vise na Novosti.rs)

Vezani članci