Menu Close

Ne bacajte koru od ananasa – štiti srce i krvne žile..RECEPT

Ananas je jako zdrav za naš organizam i šteta ga je ne iskoristiti do maksimuma. Možda vam to nije palo na pamet, ali od kore se može napraviti odličan napitak. Kora od ananasa odlična je za zdravlje jer je puna antioksidansa, a oni usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, štite srce i krvne žile itd.

Naime, nakupljanje slobodnih radikala u tijelu ubrzava starenje i narušava naše zdravlje, a upravo nas antioskidansi štite od toga. I zato, umjesto da koru od ananasa bacite u smeće, od nje napravite ukusan i zdrav čaj. Jednostavno je. Stavite koru u lonac, dodajte vodu i prokuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri. Ako kore ima puno i čaj je jako koncentriran, razrijedite ga s vodom i pijuckajte kao sok cijeli dan. Možete ga dodatno zasladiti medom. U čaj od ananasa možete ubaciti još neke sastojke odlične za zdravlje.

Recept za čaj od kore ananasa, đumbira i cimeta:

SASTOJCI: kora od jednog ananasa, 2 štapića cimeta, komad đumbira, voda – koliko treba da prekrije sve sastojke.. POSTUPAK: Kuhajte na srednje jakoj temperaturi 25 minuta. Maknite, poklopite i ostavite da stoji još 20 minuta. Potom procjedite pa pijte toplo ili čaj ulijte u staklenu flašu i stavite u hladnjak – za fini osvježavajući napitak. U čaj slobodno možete dodati i malo limuna i meda, piše 24sata.

Vezani članci