Menu Close

NAPITAK ZA PROLJETNO ČIŠĆENJE TIJELA..

Posebno odličan izbor su smoothieji, koji osim što osvježavaju pomažu i pri mršanju, dobri su za kožu, smanjuju probleme nadutosti, hrane stanice hranjivim tvarima i pomažu nam da naš trbuh bude ravniji. Napici koji čiste tijelo od štetnih tvari naročito su poželjni u ovo vrijeme kada većinu vremena ostajemo doma pa češće zavirimo u frižider i više jedemo. Za jedan takav napitak recept pročitajte u nastavku.

Zove se “krotitelj trbuščića” i do njegovih sastojaka nije problem doći, a možda ih već i imate u svom domu. Glavni sastojak napitka je ananas, koji je prepun vitamina C i djeluje kao prirodni duiretik koji tijelo oslobađa od toksina. O prednostima limuna priča se puno i često, ali ponovit ćemo još jednom da se radi o citrusu koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje.

I cimet i đumbir dodaci su koji, između ostalog, čine čuda za probavu. Evo i sastojaka za “krotitelja trbuščića”: 1 šoljica ananasa – svježeg ili iz konzerve, 1/2 iscijeđenog limuna, 1 kašičica mljevenog đumbira, 1 kašičica cimeta, 2 šoljice vode.. PRIPREMA: Nasjeckani ananas zajedno s drugim sastojcima samo ubacite u blender, dobro izmiksajte i uživajte u osvježavajućem napitku i svim koristima koje on sa sobom donosi.

Vezani članci