Menu Close

Najpopularnija kremasta kafa koja je postala hit na Instagramu..

Vjerujemo da se kafa konzumira i češće nego prije

No, pridodate li tome ukusan i nešto posebniji način pripreme, napitak kojeg ne možete zasititi je zagarantovan. Naime, riječ je o dalgona kafi koja je zaludjela društvene mreže i to prvenstveno svojom kremastom teksturom koja na slici izgleda tako dobro, stoga nema nikakvog razloga da i sami ne provjerite kakvog je okusa!

Dalgona kafa postala je veliki viralni hit, ali zapravo se radi o načinu pripreme koji nije nimalo nov te je svojevrsna improvizacija kafe kakvu pijemo u kafićima. Glavna stavka ove kafe je ukusna krema koja graniči s frapeom, a dobija se procesom ručno tučenog kapućina. Dakle, kako biste u vlastitoj radinosti pripremili ovu kafu potreban vam je mikser ili uređaj za dobijanje pjene mlijeka te svega nekoliko ključnih sastojaka.

Sastojci: 2 čajne kaščice instant kafe po želji, 2 kaščice vruće vode, 2 čajne kaščice šećera, 1 šoljica mlijeka, nekoliko kockica leda.. Priprema: Priprema ove ukusne kafe je i više nego jednostavna. Prvi korak koji morate napraviti jeste da u zasebnu posudu stavite instant kafu, šećer i vruću vodu te dobro izmiksate mikserom ili štapnim uređajem. Smjesa koju dobijete mora biti gusta i kremasta, nikako tekuća. Kada ste postigli željeni smjesu, u šoljicu stavite mlijeko i nekoliko kockica leda, a potom ulijte dobijenu kremu i uživajte u ovom ukusnom napitku!

Vezani članci