Menu Close

MINI HAMBURGERI s lukom špinatom i sirom..

Hamburgeri su omiljena brza hrana mnogima, pa tako i sve veći lanci restorana u svojoj ponudi imaju manje i veće hamburgere. Ako ste hamburgoljubac česta kupovina može biti prilično skupa. Ono što je pozitivno jeste da ih tako lako možete napraviti u vlastitoj kuhinji. Za meso su vam potrebna samo tri sastojka, a priloge stavljate po želji.

Jeftinije je, pogotovo ako pravite veće količine i u svakom slučaju zdravije jer znate šta stavljate u svoje omiljeno jelo. SASTOJCI: Za 4 osobe: 8 mini peciva sa sezamom, 500 g junećeg vrata, 500 g junećeg flama, sol, 200 g crvenog luka, 100 g oštrog brašna, 150 ml ulja, za prženje; 50 – 60 g baby špinata, 100 ml BBQ umaka, 200 g gorgonzole

PRIPREMA:

Meso narežite na kocke, posolite, marinirajte 20 minuta. Sameljite na šajbu 8 mm i drugi put na 4 ili 6 mm. Pomiješajte i nježno oblikujte 8 burgera debljine 2 cm. Burgere pecite na roštilju s obje strane. Prerežite pecivo i grillajte mu unutarnju stranu na roštilju uz burgere.

U međuvremenu narežite luk na trakice, uvaljajte u oštro brašno i pržite na vrućem ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite. Pečene burgere poslažite u lim, namrvite po njima gorgonzolu i gurnite u pećnicu na 2 minute da se sir rastopi. Na toplo pecivo stavite listiće špinata, zatim luk, dodajte burger sa sirom, prelijte BBQ umakom, poklopite, probodite čačkalicom i poslužite.

Vezani članci