Menu Close

MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA KOMŠIĆA: “To je bezobrazluk. Ono izaziva žuč, osjećaj nepravde, želju za revanšom!”

“Kako se hrvatska država postavi, tako će biti”, rekao je i ocijenio da u toj misiji učestvuju i vojnici iz Turske, koja nije članica EU. Upitan o odluci visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, koji je nakon zatvaranja birališta u BiH nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, kojima je izaštao u susret HDZ-u, Milanović je rekao da je morao spriječiti travestiju prema Hrvatima u BiH.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas kako se “hrvatska vlada trebala ranije snažnije postaviti prema preglasavanju Hrvata u BiH, čime bi se spriječilo da Željko Komšić bude ponovno prevarom izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima bošnjačkih birača”.

“Zamislite da je hrvatska vlada agresivno, ne histerično, rekla da se to tako ne može raditi. Znate gdje bismo sada bili. Komšić više ne bi bio član Predsjedništva. Ne bi se ni kandidirao. Mi bismo to izborili”, rekao je Milanović u intervju emitiranom navečer u programu mostarske televizije HB.

“To je nesretno rješenje. Ono izaziva žuč”Milanović je dodao kako predstavlja “posebnu uvredu” i “bezobrazluk” činjenica da se “Komšića nameće Hrvatima kao manje brojnom konstitutivnom narodu, što izaziva probleme te zagađuje hrvatsko-bošnjačke odnose”. “To je nesretno rješenje. Ono izaziva žuč. Osjećaj nepravde. Želju za revanšom”, naveo je.

Dodao je kako je Komšić kao predstavnik s bivšim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH pisao pismo zvaničnicima EU u Bruxellesu kako bi se zaustavila gradnja Pelješkog mosta. “Ti ideš protiv nečega što je i tvoj interes. Koja pakost, obijesno parničenje”, dodao je.

Komentirao odluku Christiana SchmidtaUpitan o odluci visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, koji je nakon zatvaranja birališta u BiH nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, kojima je izaštao u susret HDZ-u, Milanović je rekao da je morao spriječiti travestiju prema Hrvatima u BiH. “Trebao je posve poništiti travestiju, ustvari sodomiju da Hrvatima predstavnike biraju drugi. To je sačuvano. To je trebalo biti njegov posao. Nije proveo presudu Ljubić”, rekao je Milanović.

“Kako se hrvatska država postavi, tako će biti” Najavio je kako će se nastaviti zauzimati da Oružane snage Hrvatske budu predstavljene u mirovnoj misiji Althea EUFOR-a iako se tome protive pojedine europske zemlje i dio bošnjačke javnosti. “Kako se hrvatska država postavi, tako će biti”, rekao je i ocijenio da u toj misiji učestvuju i vojnici iz Turske, koja nije članica EU.

(S.Bosna)

Vezani članci