Menu Close

MILANOVIĆ: “Hrvatska je pala na testu skrbi za Hrvate u BiH. Orban govori slično kao i ja”

BiH/HR – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović upriličio je prijem povodom obilježavanja Dana policije u svom uredu na Pantovčaku. Komentirao je i izbore u BiH pa se osvrnuo i na izjave premijera. “Navodono sam izvrijeđao visokog predstavnika pa je odustao od nekih poteza. Deset godina ne radiš ništa i onda konačno nađeš izgovor za to.

Hrvatska je na tom važnom testu pomoći i skrbi za Hrvate u BiH kao država pala, to je ruglo. Učinio sam sve što sam mogao, izlagao sebe, a Hrvatima neće pomoći predizboran skup na koji ode Plenković tri dana prije izborne šutnje nego sustavan rad, a ovi izbori su u božjim rukama. Čak i ne, u rukama komisija koje nitko ne kontrolira”, dodao je. Osvrnuo se i na izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana koji je podržao na izborima lidera SNSD-a Milorada Dodika.

“Orban je zazvao pobjedu Milorada Dodika. Ko je Dodiku protukandidat? Ljudi koji su desniji od Dodika, koji ne žele dobro Hrvatima. Orban govori slično kao i ja. Kad Orban kaže da želi veliku Mađarsku, to je puno defanzivnije od izjava talijanske premijerke Giorgie Meloni”, rekao je Milanović, prenosi N1.

(S.B)

Vezani članci