Menu Close

MEHMEDOVIĆ: “Čović je sljedbenik fašističke i zločinačke antieuropske politike Mate Bobana..”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine uputio je danas saopćenje u kojem kritikuje predsjednika HDZ -a Dragana Čovića zbog izjave da se s ponosom sjeća vremena Mate Bobana. Saopćenje prenosimo u cijelosti. Evropski pokret u BiH svečano je uručio 9.12.2016. članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću priznanje “Ličnost godine i Najeuropljanin BiH”.

Pozivam Evropski pokret da oduzme to priznanje Čoviću. Čović je sljedbenik fašističke i zločinačke antieuropske politike Mate Bobana što je potvrdio i jučerašnjom izjavom obilježavajući godišnjcu smrti Mate Bobana. Govoreći jučer o 25. godišnjici smrti Mate Bobana, Čović je kazao kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

“Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda”, naglasio je Čović. Čović je za zasluge u vrijeme kada je radio u Ministarstvu obrane Herceg-Bosne, odlikovan Redom hrvatskog trolista 28. svibnja 1997.

Sve dok u hrvatskom narodu u BiH budu postojali političari koji se ponose fašističkim nasljeđem, djelom i ulogom Mate Bobana koji je zločinima i etničkim čišćenjem pravio hrvatsku verziju RS-a, HDZ politika u BiH, nosit će breme fašizma, UZP-a, ratnih zločina, logora i Sjeverodonjecka. Dragan Čović i dalje njeguje fašistički kancer na tikivu BiH. On se ponosi Matom Bobanom i javno se hvali tim. ČOVIĆEV STATUS QUO!

Dok to zlo bude postojalo BiH, BiH ne može naprijed. I to je status quo. Hrvatska politika u BiH ne može izaći iz groba Mate Bobana. Hrvatski narod to mora sam prepoznati i osuditi! Zato je važno da Evropski pokret u BiH oduzme priznanje dodijeljeno Čoviću, iako je simbolika, važna je to poruka domaćoj i svjetskoj javnosti.

(Slobodna-b)

Vezani članci