Menu Close

Med, so i pepermint – tri najbolja prirodna lijeka za grlobolju

Da biste ublažili ovu veoma neprijatnu tegobu probajte neki od ovih prirodnih lijekova…

Prije nego odete u apoteku da kupite jedan od mnoštva lijekova koji se nude za bolno grlo probajte ono što nam nudi priroda.

Ove prirodne lijekove za bolno grlo isprobali su mnogi širom svijeta i kunu se u njihovu djelotvornost. Zašto ih ne biste probali i vi?

Med

Kao što je poznato med ima antibakterijska svojstva i zaista će vam pomoći da izliječite grlu. Pomiješajte 1-3 kašičice meda sa šoljom tople vode i grgljajte dva-tri puta tokom dana. Mi vam garantujemo da ćete veoma brzo osjetiti poboljšanje.

So

Slana voda za liječenje bolnog grla se koristi vijekovima i to iz jednog jedinog razloga – njene djelotvornosti. So izvlači tečnost iz membrana šlajma što potpomaže čišćenje grla. Rastvorite ½ kašičice soli u šolji tople vode i grgljajte 3-4 puta u toku dana.

Pepermint

Mentol koji se nalazi u pepermintu potpomaže otvaranje i pročišćenje disajnih puteva posebno kad grgljate jak čaj od peperminta. Dvije kesice čaja od peperminta prelijte kipućom vodom i ostavite da stoji 4-5 minuta. Ohlađenim čajem grgljajte grlo 2-3 puta u toku dana.

Vezani članci