Menu Close

MANUEL SARRAZIN: “Njemačka i SAD mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske zemlje..”

Njemačka i SAD dijele zajednički interes za Zapadni Balkan. Escobar je, prije nekoliko dana, izjavio da je stav SAD da treba sprovesti sve dogovore postignute u okviru dijaloga Kosovo-Srbija, ali i da stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, i da se stvara „državu u državi“.

Manuel Sarrazin specijani predstavnik njemačke vlade, poslije sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, izjavio kako Njemačka i SAD imaju zajednički interes na Zapadnom Balkanu i da Berlin i Vašington mogu da obezbijede članstvo u EU za balkanske zemlje. „Divno je posjetiti specijalnog izaslanika Escobara u Vašingtonu. Njemačka i SAD dijele zajednički interes za Zapadni Balkan.

Zajedno sa našim evropskim partnerima možemo obezbijediti put regiona ka EU. Vidimo se uskoro“, napisao je Sarazin na Twitteru. Escobar je, prije nekoliko dana, izjavio da je stav SAD da treba sprovesti sve dogovore postignute u okviru dijaloga Kosovo-Srbija, ali i da stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, i da se stvara „državu u državi“, navodi Pobjeda.me.

(S.B)

Vezani članci