Menu Close

MANDARINA JE OMILJENA: Lagani puding od mandarine u čaši

SASTOJCI: 1 mandarina ili naranča, 3 dl svježeg iscijeđenog soka od mandarine/naranče, 2 pakiranja želea (28 g), 2 žlice šećera u prahu, 100 g sirnog namaza, metvica (po želji, za dekoraciju)

PRIPREMA: Rastopite 1 želatinu u vodi, naranču ili mandarinu ogulite, odvojite kriške i narežite ih na sitne komadiće. Uzmite još nekoliko mandarina i iscijedite sok. Na srednjoj vatri zagrijavajte sok dok ne dođe do vrenja. Nakon toga smanjite vatru i dodajte rastopljenu želatinu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, zatim procijedite smjesu.

U čašu najprije stavite sitne komadiće mandarine, dodajte procijeđenu smjesu i stavite u hladnjak dok se skroz ne ohladi i stisne. Za to vrijeme rastopite drugu želatinu u mikrovalnoj pećnici. U posudi izmiješajte sirni namaz sa šećerom u prahu pa dodajte rastopljenu želatinu i dobro izmiješajte.

Ostavite da se kratko hladi na sobnoj temperaturi. U čaše s pudingom dodajte smjesu od sira, poravnajte ili rasporedite po želji i vratite u hladnjak. Kad se puding potpuno ohladi i stisne, stavite metvicu i kriške mandarine kao dekoraciju ili ukrasite po želji i poslužite hladno.

Vezani članci