Menu Close

“Malo poslovno čudo na sjeveru Bosne: Uspješna poduzetnica ostvaruje snove u Bosni i Hercegovini!” (VIDEO)

Ambiciozna i vrijedna Sabina Uzeirbegović mogla je ostvariti svoje snove u Švedskoj, ali jača od svega bila je želja za Dobojom.

Nije se pokajala, a kada kročite u njen dućan, osvojit će vas mirisom koji se širi zrakom, a kasnije i ukusom. Sve je pripremljeno prema receptima naših nana, baka i mama. U Medenjaku je uvijek gužva. Njihovi proizvodi nisu jeftini, ali ko jednom dođe uvijek se vraća. Sve je krenulo 2014 godine.

Sabina je otvorila mali pogon za proizvodnju i prodaju kolača. Proizvodi po receptima naših nana, baki i mama brzo su osvojili Dobojlije, a priča se proširila i dalje.

U Medenjaku je danas zaposleno 18 osoba. Mala radnja pretvorila se u veliki povratnički san. Bez zaposlenja nema ni održivog povratka, a Medenjakova priča je više od toga. Na nacionalnost ovdje se ne gleda, svi zajedno imaju samo jedan cilj, da mušterija bude zadovoljna.

Slastičarna Medenjak je rezultat jedne dugogodišnje ideje, zatim porodične tradicije pravljenja kolača. Uživanja u tome, jedan hedonizam u pripremanju poislastica. To je uspjeh, da se jedna divna priča iz kuće oživi i prenese na tržište i od toga napravi biznis, kazala je Sabina za Ljudski.ba.

Priča o Medenjaku odavno je prešla granice Doboja. Potvrdio je to jedan gost iz susjedne općine u Federaciji BiH koji sa sinom dolazi kada mu se god ukaže prilika.

Ovdje sve jednostavno miriše na domaću atmosferu. Medenjak je postao brend, po kvaliteti kolača jedna od slastičarni u samom vrhu u BiH, rekao je zadovoljni gost.

Video priču o uspješnom biznisu koji je recept i za održivi povratak pogledajte u nastavku:

(S.B)

Vezani članci