Menu Close

LIJEK ZA IMUNITET: POMJEŠAJTE JAJA I MED I OJAČAJTE ORGANIZAM, DOVOLJNA JE 1 KAŠIKA DNEVNO..

Sa samo jednom kašičicom ovog napitka dnevno, ojačat ćete imunitet organizma i osnažiti vitalnost…

Utjecaj na zdravlje

Med poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu, brzo i potpuno se apsorbira. Med poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze jer ima antiseptičko djelovanje. Osim toga, higroskopan je te veže i izbacuje suvišnu vodu iz organizma. Odličan je protiv hunjavice, prehlade i suhog kašlja. Čisti krv od toksina i pomaže kod slabokrvnosti jer stimulira produkciju hemoglobina. Poboljšava apsorpciju lijekova i čini ih djelotvornijim te štiti organizam od štetnih ostataka istih. Također ima pozitivan učinak na otklanjanje zubnog plaka.

Zdravstvene koristi jaja

Vrlo dobar su izvor selena, joda, fosfora, vitamina B2, B5, B12 i vitamina D, dobar su izvor visokovrijednih proteina (100% se iskoriste u tijelu), te nekih nezasićenih masnih kiselina. Žumanjci su najveći izvor kolina (aminokiseline, koja sudjeluje u tvorbi folne kiseline – vitamina B), koji je dio staničnih membrana, te ga osobito puno ima u mozgu (važan za razvoj mozga u fetusa – trudnice!); također gradi acetilkolin, neurotransmiter koji prenosi poruke među živčanim stanicama; djeluje protuupalno; sudjeluje u pretvorbi opasne aminokiseline homocisteina u druge tvari (homocistein oštećuje krvne žile i čimbenik je rizika za razvoj KVB-a). Žumanjak sadrži lutein i druge karotenoide, koji sprječava pojavu makularne degeneracije i katarakte (bolesti oka).

strong>SASTOJCI: 5 jaja, 1 kg limuna, 1/2 kg meda. PRIPREMA: Pet cijelih jaja s ljuskom (domaćih, starih jedan dan) dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko 1 kg limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mjestu. Zatim sve procijedite kroz gazu (ljuska od jaja bit će mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmješajte i svako jutro pola sata prije jela uzmite po kašičicu.

Vezani članci