Menu Close

Lažni policajac iz BiH pripadao međunarodnoj kriminalnoj bandi..

U Regionalnom sudu u Gracu počinje suđenje pripadnicima međunarodne bande koji su prije izvjesnog vremena uhapšeni u zajedničkoj akciji njemačke i austrijske policije, a među uhapšenima je i državljanin BiH (26), koji je zajedno sa još trojicom osumnjičen za pripadnost međunarodnoj bandi, koja je operisala u Njemačkoj i Austriji.

Kako prenose austrijski mediji, neki tragovi do kojih je policija, u međuvremenu, došla vode čak i do zloglasnih “Hells Angels”.

A slučaj koji je doveo do hapšenja bio je slučaj 73-godišnje penzionerke iz Graca koju su za božićne praznike 2022. godine navodno nazvali iz policije. Predstavili su se kao glavni policijski inspektor i policajac za hitne slučajeve, a da bi sve bilo uvjerljivije, čak su je spojili i sa policijskim psihologom. Navodno su joj rekli da je njena imovina na meti odbjeglih lopova te da bi trebala da podigne novac iz banke i preda ih policiji na čuvanje! Kako prenose austrijski mediji, riječ o šestocifrenoj sumi.

Bukvalno su je tri dana konstantno zvali, govorili joj da je ugrožena, da bi ona na kraju otišla da podigne tu sumu, ali, na njenu sreću, nije mogla iz bezbjedonosnih razloga. Tada je penzionerka postala sumnjičava i konačno se obratila rođacima, koji su je posavjetovali da se lično obrati policiji.

Kada su shvatili da je riječ o prevari, policija je napravila zamku za prevarant koji je navodno, u ime policije, došao da pokupi njen novac i odnese ga u policijski sef.

Kako je ovaj momak imao prijavljeno boravište u Minhenu, policija iz Graca je kontaktirala njemačku policiju gdje su uhapšeni i njegovi saučesnici u prevari, među kojima i državljanin BiH. Jedan od uhapšenih je bio visokopozicionirani u ovoj međunarodnoj bandi i bio je poznat pod nadimkom “Logističar”

Inače, neki od načina na koje su varali penzionere jeste da ih nazovu sa nekog broja i predstave se kao njihovi sinovi i kćerke, navodeći da su izgubili telefon i morali promijeniti broj. Kada bi stekli njihovo povjerenje, samo bi ih opljačkali.

Vezani članci