Menu Close

Kralja tenisa “slomile” emocije pa se rasplakao, košarkaši Srbije ga tješili (VIDEO)

U utorak je u centru Beograda organizovan svečani doček košarkaške reprezentacije Srbije poslije sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Manili i osvajanja srebrne medalje.

Tradicionalno, navijači su se okupili ispred Gradske skupštine, kako bi dočekali reprezentativce svoje zemlje, koji su na Filipine otišli bez velikih očekivanja, ali koji su fantastičnom timskom igrom stigli do drugog mjesta.

Osim košarkaša, fantastično sportsko veče u Beogradu upotpunila je činjenica da su na čuvenom balkonu pored košarkaša bili i članovi 3×3 basket reprezentacije Srbije, ali i najuspješniji teniser svih vremena – Novak Đoković.

Doček je počeo u 20 sati. Prethodno su košarkaši i stručni štab bili na prijemu kod državnih i gradskih vlasti, a obećane su im premije od po 200.000 eura ukoliko osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Dočeku je prisustvovao veliki broj navijača, a za muziku je bio zadužen Beogradski sindikat.

REUTERS/Novak Djurovic

Prvo su okupljeni navijači pozdravili reprezentaciju u basketu 3×3, koja je u Jerusalimu osvojila petu uzastopnu zlatnu medalju na Evropskim prvenstvima. Zatim je na scenu izašao stručni štab. Velike ovacije dobio je selektor Srbije Svetislav Pešić, koji se kasnije i obratio publici.

Potom je došao red i na najveće zvijezde programa. Košarkaši su izašli na opšte oduševljenje, a publici su se obratili Aleksa Avramović i Bogdan Bogdanović. Među košarkašima bio je i rekonvalescent Boriša Simanić.

Na kraju je na balkon izašao i Novak Đoković, najuspješniji igrač u historiji tenisa. On je veoma emotivno, sa suzama u očima, govorio koliko mu znači činjenica da se nalazi na dočeku i da mu društvo prave drugi sportisti.

“Ovo je ostvarenje dječačkog sna iz jednog velikog razloga, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije i ostalih generacija bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i ostalih koji su predstavljali Srbiju u svijetu. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam sa ovom rečenicom: Na svijetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo”, kazao je između ostalog Đoković, osvajač 24 grand slam titule..

Vezani članci