Menu Close

Koronna kolač hit u praškom restoranu..

Jedan restoran u starom dijelu Praga u ponudu je uvrstio kolač u obliku korona virusa, koji je već postao hit, i nadaju se da će im on pomoći da zaustave poslovni pad do kojeg je došlo usljed pandemije.

Restoran “Black Madonna” obično je bio prepun turista koji su se divili njegovom kubističkom enterijeru, ali je zbog pandemije korona virusa njihov promet veoma pao. Kreatorka deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vrijeme karantina, još proljetos.

“Našla sam fotografiju virusa na internetu i detaljno sam smislila kako da napravim dezert – kako napraviti šiljke, kakva će biti boja, i sve sam to pripremila”, rekla je ona za Rojters. Dezert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a “šiljci” virusa napravljeni su od bijele čokolade i sušenih malina.

Unutra je krem od pistaća s pireom od malina i malinama u sredini. Kolač je ubrzo postao hit i dnevno prodaju više od 100 komada. Budnikova je, inače, Ukrajinka koja živi u Pragu posljednjih šest godina i već razmišlja o novom dezertu u obliku vakcine protiv virusa, koji će imati ukus limuna i likera.

Vezani članci