Menu Close

KOMŠIĆ: “Pozivam Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da javno potpišemo da Čović ne može..”

Čoviću se ne smije dozvoliti obnašanje te funkcije jer bi je koristio kao platformu za nametanje teme o izmjenama Izbornog zakona BiH po HDZ-ovom prijedlogu, kao i za nove blokade”, poručio je danas Komšić. Sredinom maja ove godine pojavila se nezvanična informacija o planu da se nakon oktobarskih izbora lider HDZ-a Dragan Čović imenuje za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Prema tim informacija iza cijelog plana stoje i određeni međunarodni zvaničnici. Posljednjih dana je ta informacija reaktualizirana u našoj javnosti, a tim povodom danas se oglasio i lider DF-a Željko Komšić koji će i ovaj izborni ciklus biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hvatskog naroda. 

“Pozivam kandidate za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da javno potpišemo izjavu da Dragan Čović ne može biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH u narednom mandatu, obzirom da je po načelu rotacije idući predsjedavajući Vijeća ministara Hrvat..

Obzirom da Predsjedništvo BiH daje mandat predsjedavajućem Vijeću ministara. Čoviću se ne smije dozvoliti obnašanje te funkcije jer bi je koristio kao platformu za nametanje teme o izmjenama Izbornog zakona BiH po HDZ-ovom prijedlogu, kao i za nove blokade”, poručio je danas Komšić.

(Slobodna-b)

Vezani članci