Menu Close

KOMŠIĆ PORUČIO PREDSJEDNICI BUNDESTAGA: “Znate da se nacionalističke stranke bore protiv evropske BiH, podržite nas na putu ka EU..”

Na današnjoj sjednici Bundestaga, zastupnici bi trebali glasati i o prijedlogu dokumenta “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”. Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je pismo predsjednici Bundestaga uočio današnje rasprave u ovoj njemačkoj instituciji, tokom koje će se govoriti o sigurnosnoj i političkoj situaciji u našoj zemlji. Prema ranijim najavama, rasprava o BiH trebala bi trajati najmanje četrdeset minuta.

Na današnjoj sjednici Bundestaga, zastupnici bi trebali glasati i o prijedlogu dokumenta “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”. Tim povodom Komšić je poslao pismo predsjednici Bundestaga u kojem je, između ostalog, pozvao Njemačku da pomogne BiH u borbi protiv etničkih podjela.

“U svojstvu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bas sve ljubazno želim zamoliti da 8. jula u Bundestagu usvojite rezoluciju ‘semafor-koalicije Pružiti podršku BiH na putu u bolju budućnost”, rekao je Komšić. Ističe kako danas u Bundestagu odlučuju kojim će putem ići Bosna i Hercegovina.

“Vi znate da nacionalističke stranke u našoj zemji sebi ravnaju put i svim snagama se bore protiv evropske BiH. Za građane BiH, za moju zemlju, je ovaj zahtjev kao putokaz njemačke poltike prema BiH od najveće važnosti. Vi danas odlučujete o tome u kojem pravcu će moja zemlja dalje ići. Zato vas molim da prihvatite ovaj zahtjev i na taj način nas podržite na putu ka EU”, kazao je on.

(Slobodna-b)

Vezani članci