Menu Close

KOLESTEROL: Kako se riješiti

Kolesterol je za život vrlo važna tvar, dobar je i nužan, no stvara probleme ako ga ima previše. Treba stoga razlikovati dobar HDL od lošeg LDL kolesterola, čija povećana razina u krvi stvara rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti.

Ovo je recept iz narodne medicine koji pomaže u gotovo beznadežnim slučajevima visokog kolesterola. I cikla i limun su poznate namirnice koje čiste krv i snižavaju kolesterol. Sirova cikla je naprosto nevjerojatna namirnica.

Za ovaj recept nabavite domaću ciklu i limun. Naglašavam domaću ciklu jer cikla kao biljka povlači i dobre i loše sastojke zemlje i veliki je čistač zemlje. Ako je uzgojena u kemijski tretiranom tlu, povući će loše sastojke i na taj način može izazvati alergije i slično.

Protiv kolesterola

Sastojci: cikla, limun

Za ciklu je bolje da bude što veća. Svaku večer očistite po jednu ciklu i izdubite je maksimalno što možete. Dubljenje počnem s nožem, ali se na kraju pomognem i žlicom. Bitno je rupa bude što veća kako bi vam stao sok od barem jednog limuna. Iscijeđeni sok stavite u ciklu i pustite preko noći. Ujutro popijte na tašte.

Prednost ovog načina je da vam ne treba sokovnik (ne morate prati milijun dijelova svako jutro). Brzo i jednostavno se priprema svaki dan i što je najvažnije na prirodan način i postupno utječete na kolesterol i krvnu sliku. Mislim da ovakve stvari treba probati prije svih tableta i lijekova.