Menu Close

KAKO POMOĆI BEBI DA PRESPAVA CIJELU NOĆ: Otkrijte jednostavan trik i vama će dobro doći da odmorite…

Svako ko je imao bebu zna koliko naporno zna da bude ako ne spavate noću, a preko dana treba normalno da funkcionišete.Rođenje djeteta predstavlja veoma važan čin u životu svakog čovjeka. Ono sa sobom nosi uživanje, ali i teške trenutke, koji se najčešće ogledaju u nespavanju i premoru koji zbog toga osjećamo cijelog dana.Ovo je problem koji muči mnoge roditelje, pa ne iznenađuje što su mnogi pokušavali sa raznim trikovima kako bi svoju bebu naučili da spava cijelu noć.

Mnogi su bili neuspješni u tome, ali jednom tati je pošlo za rukom da sebi i svojoj porodici obezbjedi miran san tokom cjele noći uprkos činjenici da u kući ima malu bebu. Evo kako joj je to pošlo za rukom. Kloe Gordon je odlučila da sa svojim prijateljima na društvenim mrežama podijeli mali trik u nadi da će i njima, kao i njoj, pomoći da njihove bebe spavaju cijelu noć, prenosi “The Sun”.Otkako je rodila kćerku, njen suprug je bio zadužen za obavljanje rutine pred spavanje.

Za razliku od mnogih beba, njihova je krenula da spava tokom cijele noći od momenta kada joj je uvedena nemliječna ishrana. Tajnu je znao njen suprug, jer je on spremao kćerku za spavanje. Beba je svake noći pred spavanje jela ovsenu kašu. Nakon tog zasitnog obroka beba bi zaspala i do ujutru ne bi bila gladna.

Tako su učinili da djete dobije sve što mu je potrebno, a poznate su brojne blagodeti ove žitarice na ljudski organizam, pa i na organizam beba.On je svoje iskustvo podijelio na društvenoj mreži Tik Tok nakon čega je video postao za veoma kratko vrijeme viralan. Prema mnogim istraživanjima ovas je prirodan izvor melatonina, koji značajno poboljšava san. Takođe ovas kao vrlo hranljiva žitarica pomaže da se tokom noći zadrži osjećaj sitosti i tako smanji mogućnost za noćnim buđenjem bebe.

(glossy.espreso.co.rs/FOTO: SHUTTERSTOCK)

Vezani članci