Menu Close

Poslušajte Savjete za Odabir Savršenog Sladoleda🍦🤤(VIDEO)”

Na Instagramu je podijeljen video talijanske Valentine Petraroli, koja je inače turistički vodič u agenciji “Eating Europe”. U videu ona pruža objašnjenje o tome kako prepoznati kvalitetan sladoled od onog manje kvalitetnog.

Ona je tokom posjete Rimu svojoj grupi skrenula pažnju kako odabrati najukusniju ledenu poslasticu, prenosi “Jutarnji”.

Tri okusa

Kao prvo pravilo navela je činjenicu da posuda u kojoj stoji sladoled mora biti ravna, baš kao i sladoled u njoj. U slučaju da naiđete na posude koje su prekrivene ili pak one u kojima se nalazi veća količina sladoleda, nalik manjem brijegu, izbjegnite ih.

“Šta oni pokušavaju napraviti? Impresionirati vas tako da sladoled napune vazduhom kako bi izgledao primamljivije, a onda se taj isti sladoled ispuše do naveče. U tom slučaju zapravo plaćate vazduh” objasnila je.

Dodala je i kako je u slastičarnama važno potražiti tri okusa – bananu koja bi trebala biti bijela, a ne žuta (jer ne jedemo koru, već samo unutrašnjost ploda), pistaciju koja bi trebala biti tamnije, zemljane zelene boje, a ne svijetle, te mentu koja se radi od ekstrakta mente i ne bi trebala biti previše jarke, već blago zelene boje.

“Ako uđete u poslastičarnu koja nudi puno okusa, primjera radi postoji jedna u kojoj možete isprobati čak 150 različitih okusa, budite sigurni da oni ne mogu svakog dana napraviti toliko domaćeg sladoleda i da je u pitanju industrijska proizvodnja.

Ako, ipak, uđete u poslastičarnu i vidite da je samo jedan od okusa umjetan, primjera radi jarko plave boje, vrlo vjerovatno su i ostali dobijeni umjetnim dodacima. Mala je vjerovatnoća da će u nekoj poslastičarnici napraviti jedan loš sladoled, a ostale kako treba, dodala je Valentine, navodi “Avaz”.

Nakon što je vidio u kojem Valentina Petraroli objašnjava kako prepoznati dobar sladoled obišao svijet, ona je napravila i svoj Instagram profil, na kojem je do sada objavila i video u kojem pojašnjava načine na koje će se turisti najbolje sporazumjeti s domaćinima Italijanima bez riječi.

Vezani članci