Menu Close

Kaća, Rikardo i Andrij: Svetski putnici stigli u Pariz da podrže Đokovića

Kada on igra, stadion je prepun, ali veliko interesovanje vlada i za Novakove treninge koji se nedavno održavaju na sporednim terenima u kompleksu “Žan Buen”, blizu stadiona za ragbi, neposredno pored Rolan Garosa, daleko od očiju javnosti.

Tu mogu da uđu samo novinari, a i njima je zabranjeno snimanje video zapisa i fotografisanje. Običan svet može želju za posmatranjem Noleta u ovom slučaju da utoli jedino gledajući prekoputa visoke ograde.

Pred ulazom, Novaka ovde uvek čekaju verni navijači. Unapred se obaveste kada legenda trenira, pa zauzmu busiju i strpljivo, na suncu, stoje dugi niz sati: najpre dok ne dođe, zatim sve vreme treniniranja, nekada i dva sata, a posle toga, dok ne obavi sva neophodna istezanja i vežbe nakon završenog treninga.

Među onima koji strpljivo čekaju je ovih dana i Kaća, koja je za tu priliku stigla čak sa Kipra!

– Obišla sam ceo svet, idući za Novakom – poverava nam se ova mlada i nasmejana devojka, stojeći sa srpskom zastavom, čekajući trenutak da prozbori nekoliko reči s Novakom u prolazu, možda mu, čak, stisne i ruku, ili bar mahne.

Bila je, kaže, na njegovim mečevima u Australiji, na Vimbldonu, na mastersima u Dubaiju i Abu Dabiju u kome je odrasla.

– Htela sam da ga gledam i u Madridu, mama i ja smo kupile karte, ali je tada sve bilo propalo zbog kovida. Spremam se da ovog leta, zbog Novaka, odem i na Ju-Es open – ističe na tečnom srpskom jeziku Katerina Joanu, kojoj je mama iz Leskovca, a tata s Kipra.

Ove godine nije imala priliku da gleda Đokovića na terenu u Parizu.

– Karte moraju da se kupe unapred, a mi smo promašile datume, jer Novak tada nije igrao. Ništa zato, srešću ga, bar, ovako. I to mi puno znači – kaže naša zemljakinja.

Oko nje, takođe sa srpskim zastavama, Andrij iz Ukrajine i Rikardo iz Kolumbije. Svo troje sreli su se i upoznali tu, pred “Žan Buenom”, a spaja ih to što zajedno vole Novaka.

– Veliki sam Novakov fan, u Kolumbiji sam njegov najveći navijač – kaže nam Rikardo.

Isto poručuje i Andrij.

– Volim fudbal i tenis. U fudbalu mi je idol Ronaldo, a u tenisu Novak. Nema boljih od njih – ističe ovaj student menadžmenta.

Sreći njihovoj nema kraja, kada se na kapiji, konačno, pojavi Nole.

SANjA, JULIJA, MILA I ANŽELIK

Puno je naših navijača i na Novakovim mečevima ovih dana u Parizu. Među njima su, između ostalih, bile i Sanja, Julija i Mila koje su povele sa sobom francusku prijateljicu Anželik, a Noleta su bodrile u majicama s ispisanim njegovim imenom.

(Novosti.rs)

Vezani članci