Menu Close

JEDNOSTAVNO: TRIKOVI ZA SAVRŠENU PIZZU..

Giorgio Sabbatini, svjetski poznati pizza majstor, otkrio je kako u tri koraka možete i kod kuće ispeći savršenu pizzu, čak i bez krušne peći.

Kvalitetni sastojci

Mnogi od nas štede u pripremi pizze, računajući kako će se svi sastojci ionako izmiješati. Ipak, postoji razlika. Poznati pizza majstor preporučuje kvalitetan umak od paradajza, koji će svojom gustoćom pridonijeti konačnom izgledu i okusu vaše pizze. Onaj jeftiniji često je razvodnjen, a na taj način štetite tijestu. Isto tako, preporučuje mozzarellu od kravljeg mlijeka i savjetuje da je dodate pred sam kraj pečenja, kako ni ne bi natopila pizzu. Mješavina kvalitetnoga brašna bila bi idealan odabir, pa pripazite da kupujete ono od cjelovitoga zrna, obogaćeno vitaminima B1, B3 i B5, kao i mineralima.

Savršeno tijesto

Kako bi korica na pizzi bila što bolja, Sabbatini preporučuje da tijesto napravite dan prije pečenja, te ga ostavite u frižideru preko noći. Idealna temperatura su 4 stepena, a prije pečenja potrebno je da odstoji vani tri sata.

Važnost „pretpečenja“

Mnogi zaboravljaju i na važnost tzv. predpečenja tijesta. Nakon što razvučete tijesto, pustite ga da se samo ispeče 4 minute na 250 stupnjeva, a tek onda na njega posložite dodatke. Vratite pizzu u rernu i pecite je dok ne bude gotova, a na samome kraju premjestite je visoko kako bi se zapekao sir na vrhu.

Vezani članci