Menu Close

ISPECITE HRSKAVU I UKUSNU PIZZU U TAVI

Pizza najpoznatijie i najjednostavnije jelo za napraviti, a sad su kuhari otkrili kako još olakšati i ubrzati posao pečenjem pizze u tavi.

Pizza iz tave odlična je za brzinski ručak ili kao grickalica između jela, a evo kako je napraviti u samo nekoliko minuta. Prvo što trebate napraviti je u vašu tavu staviti tijesto, paradajz te sir. Zatim tavu stavite na vatru i zagrijavajte deset minuta, sve dok se sir potpuno ne rastopi.

Nakon što se sir rastopi, možete dodati i ostale dodatke po želji ili malo bosiljka za pravi italijanski ugođaj i okus. Kendal Zaluski, kuharica, rekla je kako je tava odlična za pečenje ukusne i jednostavne pizze. Smatram da je to najbolji način da se dobije savršena piuua kod kuće.

U tavi dobijete vatru koja zagrijava tijesto te ostavlja donji dio tijesta hrskav i ukusan, kao da je pečena u krušnoj peći – rekla je Kendal. Kuhari zapravo preporučuju da se pizza peče u tavi jer je bolja od rerne. Većina rerni može postići temperaturu samo do 250 stepeni Celzijusa, dok se pizza uobičajeno peče na 400 do 500 stepeni Celzijusa, što pomoću tave lako možete postići.

Izvor: hayat.ba

Vezani članci