Menu Close

IMA 100 GODINA I PRODUŽILI JOJ VOZAČKU DO 2024. GODINE: Živahna stogodišnjakinja je rekla da voli da bude samostalna..

Italijanki Kandidi Uderzo obnovljena je vozačka dozvola (do 2024. godine) u njenoj stotoj godini, čime je postala najmanje treća stogodišnjakinja u ovoj zemlji, u poslednjih nekoliko godina, za koju se smatra da je sposobna da vozi. Ona je dobila novu dozvolu nakon što je položila očni test u auto-školi u severnoj provinciji Vićenca.

Živahna stogodišnjakinja je rekla da voli da bude samostalna i da ne vrši pritisak na sina da je vozi okolo. Ova obnova vozačke me čini srećnom i učiniće da se osećam malo slobodnije. Imam sreće, imam 100 godina, i to što sam zdrava je i za mene iznenađenje. Nikada ne uzimam tablete, samo povremeno pilulu za spavanje – rekla je je Uderzo, prenosi (Gardijan).

Ona navodi i da joj je vid iznenađujuće dobar i da može da čita novine bez naočara. Uderzo je rekla da joj je jedino žao u životu što je izgubila muža kada je bila relativno mlada. Ali, ipak… Biti živ znači uživati što je više moguće. Počela sam da idem u duge šetnje sa prijateljima, to mi je pomoglo da se nosim sa tugom. Posle penzionisanja, pridružila sam se pešačkoj grupi i od tada nisam propustila izlet. Svake nedelje u 6 ujutro, ja sam spremna za put – ispričala je ova stogodišnjakinja.

(Kurir.rs)

Vezani članci